Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Οι απόφοιτοι της σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί, Σημαιοφόροι ή Ανθυποσμηναγοί, ανάλογα με τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο έχουν κατανεμηθεί (Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία) και ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής τους στο στράτευμα είναι οχτώ (8) χρόνια. Η διαδικασία της κατανομής πραγματοποιείται στο τέταρτο έτος φοίτησης στη Σχολή.
Οι απόφοιτοι της ΣΑΝ εργάζονται κυρίως ως Κλινικοί Νοσηλευτές στις διάφορες Νοσηλευτικές Μονάδες και ειδικά τμήματα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους μπορούν να εργαστούν ως Κλινικοί Εκπαιδευτές σε Νοσοκομεία και στη Σχολή ενώ στελεχώνουν επιτελικές και διοικητικές θέσεις ανάλογα με την προϋπηρεσία και τα προσόντα τους. Μπορεί δεν να κληθούν να συμμετάσχουν σε ανθρωπιστικές ή ειρηνευτικές αποστολές εντός και εκτός των συνόρων.
Οι απόφοιτοι της ΣΑΝ έχουν την ευκαιρία για εξειδίκευση στην Καταδυτική Νοσηλευτική ή στην Αεροπορική Νοσηλευτική καθώς και σε διάφορα σχολεία του Στρατού όπως η Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (Σ.Π.Α.), η σχολή ξένων γλωσσών (Σ.Σ.Ξ.Γ.), η Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ), η Σχολή Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α), η Σχολή Κατώτερων Επιτελών Αεροπορίας (Σ.Κ.Ε.Α), η Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού (Σ.Ε.Υ.), η Σχολή Προγραμματιστών Η/Υ (Σ.Π.Η.Υ), το Σχολείο Αεροδιακμιδών και η Σχολή Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού (Σ.Ε.Α.Ν.). Σε συνεργασία με Νοσοκομεία μπορούν να λάβουν κάποια εξειδίκευση όπως σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Χειρουργείο, Καρδιολογική Νοσηλευτική, Αιμοδοσία, Νεφρολογική Νοσηλευτική κ.α. ή ειδίκευση σε κάποια ειδικότητα όπως Χειρουργική, Παθολογική και Παιδιατρική. Επίσης οι απόφοιτοι της Σ.Α.Ν. έχουν τη δυνατότητα απόκτησης μεταπτυχιακών σπουδών, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
 
Copyright (c) 2014 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ . Design by Roupa Kostantina

Themes By Roupa Kostantina and Direct Line Insurance.