Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Διάσημο για το έργο της στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Κριμαίας, Nightingale ιδρύθηκε νοσηλευτικής ως ένα αξιοσέβαστο επάγγελμα για τις γυναίκες.
Florence Nightingale γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1820, και το όνομά του από την ιταλική πόλη της γέννησής της. Πλούσιους γονείς της ήταν στη Φλωρεντία ως μέρος μιας περιοδείας της Ευρώπης. Το 1837, Nightingale αισθάνθηκε ότι ο Θεός της τηλεφωνούσε για να κάνει κάποια δουλειά, αλλά δεν ήταν σίγουρος τι ότι το έργο θα πρέπει να είναι. Άρχισε να αναπτύξει ένα ενδιαφέρον στη νοσηλευτική, αλλά οι γονείς της θεωρούσαν ένα επάγγελμα ακατάλληλη για μια γυναίκα της τάξης και το υπόβαθρό της, και δεν θα της επιτρέψει να εκπαιδεύσουν ως νοσοκόμα. Περίμεναν της για να κάνει έναν καλό γάμο και να ζήσουν τη ζωή ενός συμβατικού ανώτερη γυναίκα τάξης.
γονείς Αηδόνι τελικά υποχώρησε και το 1851, πήγε στο Kaiserwerth στη Γερμανία για τρεις μήνες νοσηλευτική εκπαίδευση. Αυτό της επέτρεψε να γίνει επιστάτης ενός νοσοκομείου για gentlewomen στη Harley Street, το 1853. Τον επόμενο χρόνο, ο Κριμαϊκός πόλεμος ξεκίνησε και σύντομα εκθέσεις στις εφημερίδες περιέγραφαν την απελπιστική έλλειψη κατάλληλων ιατρικών εγκαταστάσεων για τους τραυματίες Βρετανοί στρατιώτες στο μέτωπο. Sidney Herbert, ο υπουργός πολέμου, ήξεραν ήδη Nightingale, και της ζήτησε να επιβλέπει μια ομάδα νοσοκόμων στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Τουρκία. Τον Νοέμβριο του 1854 έφτασε στην Σκόδρα στην Τουρκία. Με νοσοκόμες της, βελτίωσε σημαντικά τους όρους και τις μειωθεί σημαντικά το ποσοστό θνησιμότητας
Επέστρεψε στην Αγγλία το 1856. Το 1860, ίδρυσε την Σχολή Εκπαίδευσης Nightingale για τις νοσοκόμες στο St 'Νοσοκομείο Thomas στο Λονδίνο. Μόλις εκπαιδεύτηκαν οι νοσοκόμες, που στάλθηκαν σε νοσοκομεία σε όλη τη Βρετανία, όπου εισήγαγε τις ιδέες που είχαν μάθει, και καθιέρωσε νοσηλευτικής εκπαίδευσης στο μοντέλο Nightingale. Θεωρίες Αηδόνι, που δημοσιεύθηκε στην «Σημειώσεις για την Νοσηλευτική» (1860), ήταν τεράστια επιρροή και τις ανησυχίες της για την υγιεινή, την υγεία και την στρατιωτική νοσοκομειακού σχεδιασμού καθιερωμένες πρακτικές οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται και σήμερα. Πέθανε στις 13 Αυγούστου 1910.
 
Copyright (c) 2014 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ . Design by Roupa Kostantina

Themes By Roupa Kostantina and Direct Line Insurance.