Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Επαγγελματικά δικαιώματα και χώροι εργασίας
Οι νοσηλευτές έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Μπορούν να εργαστούν είτε ως στελέχη νοσηλευτικών μονάδων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , είτε ως αυτοαπασχολούμενοι. Οι νοσηλευτές μπορούν να εργαστούν σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, σε κέντρα υγείας, κλινικές, σε ιδιωτικά ιατρεία, σε παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, εργοστάσια κ.α.
Τι δείχνουν έρευνες Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων και Διεθνών Οργανισμών.
Τα επαγγέλματα υγείας σε όλες τις έρευνες παρουσιάζονται με θετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους νέους που σε περιόδους αυξημένης ανεργίας αναζητούν σπουδές που θα τους εξασφαλίσουν εργασίας. Πολλοί μαθητές στρέφονται προς τα τμήματα της νοσηλευτικής ελπίζοντας σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Ακολούθως θα παρουσιαστούν στοιχεία για τις προοπτικές.

Καλωσήρθατε στο δικτυακό τόπο του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση και στελέχωση του τμήματος, καθώς επίσης και τον πλήρη Οδηγό Σπουδών του Τμήματος. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε να πλοηγηθείτε στις σελίδες μας με ευκολία και ότι θα σας προσφέρουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.
Για να επιτευχθεί με επιτυχία ένα Masters προσόντα, θα πρέπει να αποκτήσουν έναν αριθμό διδακτικών μονάδων με το πέρασμα επιμέρους ενότητες. Τα περισσότερα μεταπτυχιακά θα έχει μια σειρά από βασικές ενότητες που θα πρέπει να λάβει και να περάσει προκειμένου να λάβει τον τίτλο. Η αξιολόγηση των Masters έρευνας είναι σχεδόν πάντα εξ ολοκλήρου από μια ενιαία ενότητα διατριβή ή έργου.
Η διάρκεια φοίτησης της ειδικότητας "Νοσηλευτικής Τραυματολογίας" είναι 2 έτη (4 εξάμηνα). Δυνατότητα εγγραφής στη συγκεκριμένη ειδικότητα έχουν οι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου. Επιπλέον, οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. Νοσηλευτικής, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής απευθείας στο Γ' εξάμηνο.
Η Ιατρική Σχολή σε συνεργασία με το τμήμα Νοσηλευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει τη λειτουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών διάρκειας δύο ετών, το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.-Master) στην «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ». Μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Ιστορική ΑναδρομήΉταν η πρώτη Παραγωγική Σχολή Αξιωματικών Γυναικών. Ιδρύθηκε το 1946, όταν το πέρας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέδειξε την ανάγκη στελέχωσης των ΕΔ με μόνιμο στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό. Στην Σχολή εισάγονταν μόνο γυναίκες μετά από εξέταση επιτροπής αποτελούμενη από την Διευθύνουσα Νοσηλεύτρια της Διεύθυνσης Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΓΕΣ και 5 Ανώτερους Υγειονομικούς Αξιωματικούς, με βάση το νέο Βρετανικό Σύστημα εκπαίδευσης που είχε υιοθετηθεί και εφαρμοζόταν στον Στρατό. Οι πρώτες 21 μαθήτριες εισήλθαν στην «Στρατιωτική Σχολή Εκπαιδεύσεως Αδελφών Νοσοκόμων» στις 14.11.46.Η ημερομηνία αυτή αποτελεί και την ημέρα εορτασμού της ιδρύσεως της σχολής.
Πρόγραμμα επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης 1.300 ανέργων επαγγελματιών υγείας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Η πράξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί με τη μορφή προγραμμάτων εναλλασσόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (1.200 ώρες) με ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση της πρακτικής άσκησης (on the job training), η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δημόσια νοσοκομεία. Συγκεκριμένα:
Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 240 ωρών, (περίπου 2 μήνες).
Οι σπουδαστές σε ένα ενός έτους πρόγραμμα πιστοποιητικών περιποίησης μαθαίνουν τις βασικές υπομονετικές τεχνικές προσοχής. Τα προγράμματα πιστοποιητικών εκπαιδεύουν χαρακτηριστικά τους σπουδαστές για να περάσουν τη δοκιμή χορήγησης αδειών για να γίνουν LPNs ή εξουσιοδοτημένες επαγγελματικές νοσοκόμες (LVNs). Συνεταίρος της επιστήμης στην περιποίηση (ASN) Ο βαθμός ενός δύο ετών συνεταίρου στην περιποίηση θεωρείται γενικά ελάχιστη εκπαιδευτική απαίτηση για RNs. Αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν τις βασικές σειρές μαθημάτων στην ιατρική ορολογία, την υπομονετική προσοχή και τις βιολογικές επιστήμες.
Τα άτομα ενδιαφερόμενα στις σταδιοδρομίες περιποίησης εγγράφονται χαρακτηριστικά σε ένα πτυχιακό πρόγραμμα πιστοποιητικών, του συνεταίρου ή πτυχίου πανεπιστημίου στην περιποίηση. Τα προγράμματα βεβαιώσεων και διπλωμάτων περιποίησης είναι διαθέσιμα στους σπουδαστές που επιδιώκουν τις σταδιοδρομίες ως LPNs, ενώ εκείνοι ενδιαφερόμενοι να γίνουν RNs εγγράφονται στα προγράμματα που απαιτούν 2-4 έτη μελέτης.
Οι νοσοκόμες σε όλα τα πεδία της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να έχουν την κολλέγιο-ισόπεδη κατάρτιση. Οι εξουσιοδοτημένες πρακτικές νοσοκόμες (LPNs) πρέπει χαρακτηριστικά για να έχουν το βαθμό ενός συνεταίρου στην περιποίηση, ενώ οι εγγραμμένες νοσοκόμες (RNs) πρέπει να έχουν τουλάχιστον έναν δύο ετών βαθμό, αλλά τεσσάρων ετών το πτυχίο πανεπιστημίου στην περιποίηση είναι πιό κοινό. Οι προηγμένοι νοσηλευτικοί επαγγελματίες, όπως οι επαγγελματίες νοσοκόμων ή οι ειδικοί νοσοκόμων, πρέπει συνήθως για να έχουν ένα μεταπτυχιακό στην περιποίηση.
Το Τμήμα Νοσηλευτικής Α΄ ιδρύθηκε με τον νόμο-πλαίσιο 1404/83 (ΦΕΚ 173/τ.Α΄/24-11-83) με τον οποίο ιδρύθηκαν τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.), που ανήκουν μαζί με τα Πανεπιστήμια, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει πάνω από 1.500 Σπουδαστές, 20 μόνιμους Εκπαιδευτικούς με βασικό πτυχίο Νοσηλευτικής, 60 περίπου εργαστηριακούς συνεργάτες νοσηλευτές και διαθέτει άριστη υλικοτεχνική υποδομή.
 
Copyright (c) 2014 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ . Design by Roupa Kostantina

Themes By Roupa Kostantina and Direct Line Insurance.