Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η διάρκεια φοίτησης της ειδικότητας "Νοσηλευτικής Τραυματολογίας" είναι 2 έτη (4 εξάμηνα). Δυνατότητα εγγραφής στη συγκεκριμένη ειδικότητα έχουν οι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου. Επιπλέον, οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. Νοσηλευτικής, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής απευθείας στο Γ' εξάμηνο.

Οι καταρτιζόμενοι αποκτούν υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευση μέσω των θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, τα οποία διεξάγονται σε αίθουσες σχολείου, καθώς και στο Δημόσιο Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Οι απόφοιτοι είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας μέσα από την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και τη διεύρυνση των επαγγελματικών τους προοπτικών στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης. Τα μαθήματα γίνονται από εκπαιδευτές με τα απαιτούμενα προσόντα και επαγγελματική εμπειρία στο αντίστοιχο αντικείμενο.
Το εξάμηνο 2013Α, στο Ι.Ε.Κ. Χαλκιδικής λειτούργησε η συγκεκριμένη ειδικότητα στο Δ΄εξάμηνο. ΟΕπαγγελματικός τίτλος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος των κατόχων πτυχίων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ειδικοτήτων Νοσηλευτικής είναι: Βοηθός Νοσηλευτή-τριας.

ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΣΤΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΦΕΚ 165/Α’/24-07-01 Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 210Επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων διπλώματος Ο.Ε.Ε.Κ. επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης των ειδικοτήτων Νοσηλευτικής Τραυματολογίας, Νοσηλευτικής Χειρουργείου, … των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), …, καθώς και καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης της άδειας ασκήσεως των ανωτέρω επαγγελμάτων. Σύμφωνα με το άρθρο 3 τουΦΕΚ 165/Α’/24-07-01: η Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.Προϋποθέσεις Χορήγησης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος για Αποφοίτους Ι.Ε.Κ. (άρθρο 3)

Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. (μετά την Πιστοποίηση) ΚΑΙ

3μηνη Υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση (μετά την Πιστοποίηση, μέσω Δημοσίων / Ιδιωτικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων) Ή

6μηνη Προαιρετική Πρακτική Άσκηση (πριν την Πιστοποίηση, μέσω Δ.Ι.Ε.Κ.).Επαγγελματικός Τίτλος (άρθρο 4)Επαγγελματικός τίτλος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος των κατόχων πτυχίων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ειδικοτήτων Νοσηλευτικής: Βοηθός Νοσηλευτή-τριας

ΦΕΚ 1082/Β’/14-8-01Σύμφωνα με την Αριθ. Υ7β/οικ 4756/9-8-01 Υπουργική Απόφαση «Προϋποθέσεις Χορήγησης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Βοηθών Νοσηλευτών», άρθρο 2, η Πρακτική Άσκηση αποφοίτων νοσηλευτικών ειδικοτήτων θα πραγματοποιείται σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου.Κέντρα Υγείας

Ο πρακτικά ασκούμενος σε Δημόσιο Νοσοκομείο μπορεί να μετακινηθεί σε Κέντρο Υγείας κατόπιν αιτήματος του προς τη Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, η οποία και αποφασίζει για το αν θα γίνει ή όχι δεκτό το αίτημα.

Μέγιστος χρόνος Πρακτικής Άσκησης σε Κ.Υ.: περίπου δύο (02) μήνες.

Το υπόλοιπο της Πρακτικής Άσκησης γίνεται στο Νοσοκομείο.

Η Πρακτική Άσκηση σε Κέντρο Υγείας εξισώνεται με πρακτική μόνο στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων.Η Προαιρετική Πρακτική Άσκηση θεωρείται: αναγνωρισμένη προϋπηρεσία για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος.Χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Βοηθού ΝοσηλευτήΥπεύθυνη Υπηρεσία: Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

Πόλη: Πολύγυρος, Διεύθυνση: Διοικητήριο
 
Copyright (c) 2014 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ . Design by Roupa Kostantina

Themes By Roupa Kostantina and Direct Line Insurance.