Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014


Καλωσήρθατε στο δικτυακό τόπο του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση και στελέχωση του τμήματος, καθώς επίσης και τον πλήρη Οδηγό Σπουδών του Τμήματος. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε να πλοηγηθείτε στις σελίδες μας με ευκολία και ότι θα σας προσφέρουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Η Νοσηλευτική επιστήμη συνδυάζει απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που βασίζεται σε ερευνητικά δεδομένα και ερευνητικές αποδείξεις για επιστημονικά τεκμηριωμένη πράξη. Επιπλέον, οι επιστήμονες Νοσηλευτές απαιτείται διαρκώς να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους μέσα από τη βιβλιογραφία, από επιστημονικά Νοσηλευτικά περιοδικά και επιστημονικά Νοσηλευτικά βιβλία. Αυτό οφείλεται αφενός στην ανάγκη που υπάρχει από την αγορά για περισσότερο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στο κοινωνικό σύνολο, αφετέρου στην εντολή από τους επιστημονικούς οργανισμούς (όπως η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος,Royal College of Nursing, το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών - ICN κ.λπ.) που δημιουργούν οι ίδιοι οι νοσηλευτές.

Το όραμα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου είναι να παράγει επιστήμονες Νοσηλευτές/τριες οι οποίοι να έχουν υψηλού επιπέδου γνώσεων και δεξιοτήτων, εμπνεόμενοι με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της κατανόησης, φροντίδας και ισότητας, ικανούς να ανταποκρίνονται και να προσαρμόζονται σε ποικίλα επιστημονικά περιβάλλοντα χρησιμοποιώντας ικανότητες κριτικής ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής ερευνητικών αποδείξεων στην πράξη.

Πυρήνας του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου είναι η φροντίδα. Βασική θέση μας είναι ότι η φροντίδα δεν είναι έμφυτο χαρακτηριστικό, αλλά ενέχει γνώσεις και δεξιότητες που μαθαίνονται και καλλιεργούνται μέσα από μια συστηματική και επιτηδευμένη διδακτική διαδικασία. Η οντολογική θέση του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου είναι ότι η επιστημονική φροντίδα έχει την ικανότητα να βελτιώνει την κοινωνική, ψυχική και φυσική ευεξία των ατόμων που έχουν ανάγκη από φροντίδα. Εκτός από τις γνώσεις και δεξιότητες το Πρόγραμμα Σπουδών βασίζεται, για τη δημιουργία επιστημόνων φροντίδας, στην όξυνση των ικανοτήτων αναλυτικής σκέψης, ανοιχτού μυαλού, και σεβασμού στην ανθρώπινη αξία, μοναδικότητα και ατομικότητα.

Τα συστατικά που ενημερώνουν το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής είναι η ακαδημαϊκότητα και η ενδοσκοπική (reflection) πρακτική. Το Πρόγραμμα Σπουδών εμπεριέχει θεωρητική διδασκαλία/ κατάρτιση και εργαστηριακή-κλινική εκπαίδευση που ακολουθείται από συστηματική αξιολόγηση, καθώς και από αυτο-κατευθυνόμενη μάθηση και αυτο-αξιολόγηση του φοιτητή/τριας. Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου έχει δόμηση και συνέπεια που εξασφαλίζουν την αξιοπιστία του στη δημιουργία επιστημόνων Νοσηλευτικής, αλλά και ικανοποιητικού βαθμού ευελιξίας, ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε φοιτητή/τριας
 
Copyright (c) 2014 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ . Design by Roupa Kostantina

Themes By Roupa Kostantina and Direct Line Insurance.