Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τι δείχνουν έρευνες Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων και Διεθνών Οργανισμών.
Τα επαγγέλματα υγείας σε όλες τις έρευνες παρουσιάζονται με θετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους νέους που σε περιόδους αυξημένης ανεργίας αναζητούν σπουδές που θα τους εξασφαλίσουν εργασίας. Πολλοί μαθητές στρέφονται προς τα τμήματα της νοσηλευτικής ελπίζοντας σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Ακολούθως θα παρουσιαστούν στοιχεία για τις προοπτικές.

Νοσηλευτική ΑΕΙ και Νοσηλευτική ΤΕΙ

Αυτό που οφείλουν να γνωρίζουν οι μαθητές είναι ότι τμήματα νοσηλευτικής υπάρχουν σε ΑΕΙ άλλα και σε ΤΕΙ. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στα επαγγελματικά τους δικαιώματα εκτός από το γεγονός ότι οι απόφοιτοι των ΑΕΙ εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ και έχουν ελαφρά μεγαλύτερες απολαβές συγκριτικά με τους συναδέλφους των ΤΕΙ που εντάσσονται στον κλάδο νοσηλευτών ΤΕ.

Βάσεις και ζήτηση
Οι βάσεις εισαγωγής δεν βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Αντίθετα η ζήτηση για τις σχολές της νοσηλευτικής είναι αυξημένη. Συνολικά τα τμήματα των ΤΕΙ τα είχαν ως πρώτη τους επιλογή 1398 μαθητές και τα δυο τμήματα των ΑΕΙ 691 μαθητές. 2089 μαθητές κυρίως της θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης είχαν ως πρώτη τους επιλογή τη νοσηλευτική.
 
Copyright (c) 2014 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ . Design by Roupa Kostantina

Themes By Roupa Kostantina and Direct Line Insurance.